Ongelofelijke Herrie

Over Herman (a.k.a. Ongelofelijke Herrie)
Herman is een enthousiast mannetje. Maar hij is niet zoals alle anderen. Herman is namelijk een superheld, met speciale superkrachten. Deze krachten gebruikt hij graag om anderen te helpen als ze in moeilijkheden zijn. Dan heet hij niet meer gewoon Herman, maar Ongelofelijke Herrie. Ongelofelijke Herrie kan dingen die anderen niet kunnen, en dat maakt hem speciaal. Maar speciaal zijn is niet makkelijk. Want Herman heeft zijn superkrachten niet altijd onder controle. En als hij de controle verliest, dan kan hij het niet meer alleen af. Dan heeft hij hulp nodig van andere helden!

Help jij Ongelofelijke Herrie Heldendaden doen?

Tweeluik: workshops fotografie en filmmuziek
Tijdens de workshop filmmuziek maken de leerlingen zelf de muziek en geluiden bij de stomme film van Ongelofelijke Herrie. Daarnaast leren ze een lied over Herrie. Tijdens de workshop fotografie maken de leerlingen twee portretfoto’s. Ze onderzoeken wat het is en hoe het eruit ziet om “super” te zijn en maken een normale en een “super” foto van elkaar. De fotografieworkshops worden georganiseerd door Janko Bartelink van Zeggis Media.

Didactische verantwoording
Voor elk muziekproject en elke muziekworkshop is een didactische verantwoording beschikbaar. Hierin staat aan welke kerndoelen gewerkt wordt en welke competenties uit de leerlijn muziek van SLO aangesproken worden bij de leerlingen. Stuur een mail als u interesse heeft in de didactische verantwoording.

Referenties
Benieuwd binnen welke instellingen en op welke scholen LIMAI vanaf 2005 actief is geweest? Klik hier.

Andere Workshops

Muzikaal Monsterleed

Groep 1 t/m 4

Muzikaal Monsterleed

Er was eens een monster. Een harig, muzikaal monster. Hij heet Olaf… Hij komt op bezoek in je klas. Hij laat een film zien, maar door hem is de film zonder geluid. Kun jij Olaf helpen?

BAM! Percussie

Groep 6 t/m 8, onderbouw V.O.

trommels

BAM! Harde meppen en zachte tikjes. Swingende ritmes en aanstekelijke beats. Bij BAM! hoor je het allemaal.
Met simpele muzikale trucs behalen we al snel een spectaculair klinkend eindresultaat.

Victor, vlieg je mee?

Groep 1 t/m 2, peuters

Victor, vlieg je mee?

Dit verhaal gaat over Victor. Een verlegen lief vleermuisje. Als er kinderen bij zijn duurt het altijd even voor hij zich laat zien, maar als we voor hem zingen komt hij wel tevoorschijn! Victor vlieg je mee is een meespeelvoorstelling voor peuters en kleuters.

Poes, poes en pan

Groep 1 t/m 2, peuters

prodtemp-groot

Zwarte Poes is onhandig, ondeugend en lang niet zo muzikaal als zijn vriendje witte Poes. Witte Poes kan heel mooi zingen, terwijl zwarte Poes herrie maakt op de viool.

Hoorwurm

Groep 3 t/m 5

hoorspel, muziekworkshop, muziekles

Aan de hand van een kleurrijke, interactieve Prezi maken we een hoorspel over het verhaal van Hugo Hoorwurm. De liedjes en geluiden nemen we op. Het resultaat krijgen de leerlingen als mp3 per mail.

Boom-aye!

Groep 5 t/m 6

IMG_9256

Spelen op boomwhackers, een lied zingen en daarna horen dat het muziekstuk en het lied te gek samen klinken. Tot slot voegen we ook nog een dikke beat toe.

Zing Ed

Groep 5 t/m 6

ed in boom

Ed. De vrolijkste, meest hyperactieve eekhoorn van het bos krijgt iedereen aan het zingen! Klik hier voor meer informatie.

Workshops VO

voortgezet onderwijs

Leerlingen BC

De muziekworkshops voor het voortgezet onderwijs zijn eigentijds, fris en vernieuwend. De creativiteit van de leerlingen wordt uitgedaagd en hun muzikale vaardigheden worden ontwikkeld.