Aanbod BSO/Brede school

Vlekkie

Kies hier een muziekproject voor BSO en Brede School. Hieronder een overzicht:

 • Muziektheater
  Acteren en zingen vormen de basis van muziektheater. Leerlingen leren om zichzelf te presenteren en worden actief betrokken bij het verhaal. Tijdens de eerste les is er een kort verhaal waar de leerlingen hun fantasie op los kunnen laten. Het eindresultaat komt tot stand met veel inbreng van de leerlingen zelf. Elke les beginnen we met een leuke warming-up oefening die de creativiteit en fantasie van de leerlingen prikkelt.
 • Ukekele
  Leer in een paar lessen melodieën en akkoorden spelen op de ukelele.
 • Zingen!
  Leerlingen leren om hun stem gezond te gebruiken en op een natuurlijke manier adem te halen. Er worden oefeningen gedaan, canons ingestudeerd en liedjes gezongen in verschillende talen en stijlen die passen bij de leeftijd van de kinderen.
 • PRIMO = Pre instrumentaal muziekonderwijs
  PRIMO is bedoeld voor kinderen die nog geen instrument bespelen. De kinderen leren zingen, op instrumenten spelen en noten lezen. Elke les leren de leerlingen een nieuw lied met een instrumentale begeleiding. Vroeger werden deze lessen ook AMV (Algemene Muzikale Vorming) genoemd.

Presentatie
Tijdens de laatste les is er een presentatie voor ouders en vrienden.

Materiaal
Al het benodigde materiaal wordt door LIMAI meegebracht.

Referenties
Benieuwd binnen welke instellingen en op welke scholen LIMAI vanaf 2005 actief is geweest? Klik hier.

Didactische verantwoording
Voor elk muziekproject en elke muziekworkshop is een didactische verantwoording beschikbaar. Hierin staat aan welke kerndoelen gewerkt wordt en welke competenties uit de leerlijn muziek van het SLO aangesproken worden bij de leerlingen. Stuur een mail als u interesse heeft in de didactische verantwoording.

Andere Projecten

Aanbod PO

basisschool

Op zoek naar een muziekproject voor de basisschool? Kijk dan eens hier. Van schoolpleinconcert tot feestelijke themaweek. Voor alle groepen.

Aanbod voor peuters

kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, vve

Een muziekproject voor peuters stimuleert de cognitieve en motorische ontwikkeling van de kinderen. Door de verschillende herkenbare liedjes en versjes leren ze spelenderwijs nieuwe woorden.

Aanbod VO

voortgezet onderwijs

De muziekprojecten voor het voortgezet onderwijs zijn eigentijds, fris en vernieuwend. De creativiteit van de leerlingen wordt uitgedaagd en hun muzikale vaardigheden worden ontwikkeld.

PLAY#GROUND

hele school

Een week lang staat de hele school op zijn grondvesten te swingen. Elke klas zingt en maakt muziek die speciaal voor dit project is gecomponeerd. We werken toe naar een groot spektakel waar iedereen naar mag komen kijken. We beginnen in elke groep apart, maar uiteindelijk treden we met de hele school op: we maken één groot concert!