Muziektheorie

Muziektheorie, gehoortraining en solfège

Of je nu in een koor zingt, in een band speelt, piano of trompet studeert; soms loop je tegen problemen aan en kan kennis van muziektheorie je helpen om ze op te lossen.

De theorielessen bij LIMAI zijn praktijk- en vraaggericht, je kunt dus met specifieke theorievragen terecht. Wil je bijvoorbeeld beter van blad zingen omdat je in een koor zingt? Dan gaan we daarmee aan de slag. Speel je piano en wil je meer weten over drie- en vierklanken? Ook dan helpen we je verder.

Toelating conservatorium

Wil je toelating doen aan het conservatorium? Bij LIMAI stomen we je klaar voor de (voor de meeste muzikanten) minst leuke onderdelen van je auditie.

Krijg antwoord op deze en nog veel meer vragen:

Wat zijn intervallen? Welke akkoorden bestaan er? Wat is een kwintencirkel? Hoe onderscheid ik verschillende maatsoorten? Hoe weet ik in welke toonsoort een muziekstuk staat? Wat zijn die ‘hashtags’ naast de sleutel? Hoe zing ik een groot septiem? Hoe tik ik een achtste triool?

Andere Cursussen

PRIMO (AMV)

4-7 jaar

primo3

Is jouw kind niet weg te slaan bij de piano? Werkt de gitaar als een magneet? Wordt er vrolijk op pannen getikt en zingt je kind de hele dag? Dan is PRIMO een goed idee. We oefenen op maandagmiddag.

Zangles in Deventer

individueel

juf zingt

Zingen is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook erg goed voor je. Tijdens de zanglessen leer je om je stem gezond te gebruiken en op een natuurlijke manier adem te halen. Klik hier voor meer informatie en een gratis proefles!

Cursus Ukelele

groep 5 t/m 8

IMG_1288

Je leert je akkoorden en melodieën spelen. De kleine ukelele is ideaal en handzaam voor kinderen. In korte tijd leer je muziek maken in een groep.

Tiny Tunes

18

Tiny Tunes is muziekles voor peuters en hun ouders. We zingen liedjes, bewegen op muziek en spelen op instrumenten.  Docente Eline Ruisch stelt de kinderen op hun gemak en laat ze op een speelse manier kennismaken met muziek. Ze maakt gebruik van allerlei materialen zoals prentenboeken, handpoppen en natuurlijk een heleboel instrumenten die de kinderen […]

Zang- & Pianoles (combi)

vanaf 8 jaar

kleinzaal

Zingen is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook erg goed voor je. Nog leuker wordt het als je jezelf kunt begeleiden op een akkoordinstrument. De cursus wordt aangepast aan het niveau en de muzieksmaak van de cursist.

Zang- & Gitaarles (combi)

vanaf 8 jaar

Gitaarles

Zingen is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook erg goed voor je. Nog leuker wordt het als je jezelf kunt begeleiden op een akkoordinstrument. De cursus wordt aangepast aan het niveau en de muzieksmaak van de cursist.